1 Temmuz 2017 Cumartesi

ÇİLEKLİ YAŞ PASTA

ÇİLEKLİ YAŞ PASTA

Malzemeler;
Pandispanya için;
-4 tane yumurta
-1 su bardağı şeker
-1,5 su bardağı un
-Yarım çay bardağı su
-3 yemek kaşığı kakao
-1 tane kabartma tozu
-1 tane vanilya

Kreması için;
-1 litre süt
-1 su bardağı şeker
-2 yemek kaşığı nişasta
-4 yemek kaşığı un
-1 paket toz krem şanti
-1 paket vanilya

Diğer malzemeler;
-Yarım kg çilek
-Bir çay bardağı damla çikolata
-Bir paket sütlü çikolata
-Bir paket beyaz çikolata

Yapılışı;
1- Krema için; Süt, nişasta, un ve şekeri tencereye koyup iyice çırpın.
2- Ocağa alıp kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirin vanilyayı ilave edip soğumaya bırakın.
3- Pandispanya için; Yumurtaları köpürene kadar çırpın üzerine şekeri koyup çırpmaya devam edin.
4- Diğer malzemeleri de ilave ederek çırpın.
5- Kelepçeli kalıp yada tepsinin altına un serpin ve pandispanyayı dökün.
6- Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede  pişirin.
7- Fırının kapağını  kesinlikle açmayın ve iyice kabardığı zaman süre sonunda kürdanla kontrol edebilirsiniz.
8- Soğuyan kremanın içine bir paket toz krem şantiyi boşaltıp süt koymadan mikserle uzun uzun çırpın.
9- Pandispanya soğuduğunda ortadan ikiye kesin.
10- İlk kat pandispanyayı servis tabağına alıp her tarafını sütle ıslatın ve kremanın yarısını üzerine koyup her tarafına eşit dağıtın, damla çikolata ve doğranmış çilek serpin.
11- İkinci kat pandispanyayı üzerine kapatın ve yine sütle ıslatarak kalan kremayla hem üzerini hem kenarlarını kapatın.
12- Çikolataları parçalayıp ayrı ayrı buzdolabı poşetine koyup çaydanlığın içindeki sıcak su buharında eritin.
13- Çilekleri yıkayıp ortadan ikiye kesin ve kurulayın.
14- Eriyen beyaz çikolata poşetini ucundan azıcık kesip çileklerin üzerine şeritler halinde sıkın.
15- Eriyen sütlü çikolata poşetini de ucundan kesip pastanın kenarlarından aşağı akacak şekilde etrafına sıkın.
16- Çilekleri pastanın üzerine istediğiniz gibi yerleştirip buzdolabına kaldırıp bir gece dinlensin.

AFİYET OLSUN...
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder