31 Mayıs 2017 Çarşamba

SOĞAN DOLMASI

SOĞAN DOLMASI
Malzemeler;
-200g kıyma
-1 su bardağı pirinç
-1 tane soğan
-1 yemek kaşığı domates salçası
-Dereotu, Maydanoz
-Pulbiber, karabiber, tuz
-Zeytinyağ
-Sarmak için 5 tane iri soğan

Sosu için;
-1 yemek kaşığı domates salçası
-Yarım çay bardağı kadar zeytinyağ
-1,5 su bardağı su
-Tuz

Yapılışı;
1- Soğanları soyup dikine ortasına kadar kesin.
2- Tencereye bolca su koyup kaynadığında soğanları içine atıp yumuşayana kadar haşlayın.
3- Sudan çıkarıp yavaşça katlarını ayırıp zarını temizleyin, ortaları pişmeyebilir onları tekrar suya koyup haşlayın.
4- İç harcı için; kıyma, pirinç, salça ve baharatları kaseye alın.
5- Soğan, dereotu ve maydanozu doğrayıp yağını da ilave ederek yoğurun.
6- İç harçtan dolu bir tatlı kaşığı kadar alıp elinizle hafif sıkın, soğan yaprağının bir ucuna koyup sarın ve uygun bir tencereye sıralayın.
7- İç harcınız bitene kadar devam edin. Eğer içiniz arttıysa hemen bir tane daha soğan haşlayabilirsiniz bu dolmanın en sevdiğim yanı da bu.
8- Soğanların iç kısımlarını da tencereye ilave edin.
9- Sosu için; tavaya yağı koyup salçayı kavurun.
10- Su ve tuzu ilave ederek bir taşım kaynatın ve dolmaların üzerine gezdirin.
11- Dolmaların patlamaması için üzerine varsa sarma taşı yoksa yemek tabağı kapatın.
12- Kaynadığında ocağı kısıp yarım saat pişirin.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder