15 Mayıs 2017 Pazartesi

KUPTA KADAYIFLI MUHALLEBİ

KUPTA KADAYIFLI MUHALLEBİ
Malzemeler;
-300 gr kadayıf (kuru olursa daha iyi)
-1 yemek kaşığı tereyağı
-1 çay bardağı şeker
-1 çay bardağı ceviz

Muhallebisi için ;
-1 litre süt
-1 su bardağı şeker
-1 su bardağı un
-1 paket vanilya

Yapılışı;
1- Süt, şeker ve unu tencereye alıp topaklanmalar gidene kadar çırpın.
2- Ocağın altını açıp kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
3- Vanilyayı ilave ederek ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Kuru kadayıf kullanırsanız işiniz daha kolay olacaktır bulamazsanızda sıkıntı etmeyin.
4- Kadayıfı küçük küçük parçalayıp yağ ile birlikte büyükçe bir tavada sürekli karıştırarak rengi dönene kadar kavurun.
5- Üzerine şeker ve cevizi ilave ederek kavurmaya devam edin.
6- Soğuyan muhallebiyi mikserle uzun uzun çırpın.
7- Kup bardaklara ya da kaselere bir kat çıtır kadayıf, bir kat muhallebi olacak şekilde ikişer kat paylaştırın.
8- Tatlınızı buzdolabında iki saat kadar dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder