26 Nisan 2017 Çarşamba

TAVUKLU TEL ŞEHRİYE SALATASI

TAVUKLU TEL ŞEHRİYE SALATASI
Malzemeler;
-Yarım parça tavuk göğsü
-1 su bardağı tel şehriye
-1.5 su bardağı su
-1 kutu mısır
-3 tane közlenmiş kırmızı biber
-5-6 tane kornişon
-Maydanoz
-Dereotu
-Tuz
-Yarım çay bardağı zeytinyağ
-Yarım limon suyu

Yapılışı;
1- Tavuk göğsünü tencereye alıp üzerine çıkacak kadar su ve bir çay kaşığı tuz koyarak haşlayın.
2- Tavaya yağ koyup şehriyeyi hafif rengi dönene kadar kavurun.
3- Üzerine sıcak su yada haşlanan tavuğun suyundan koyup pilav pişirir gibi pişirin.
4- Soğuması için genişçe bir kaba alıp üzerine haşlanan tavuk göğsünü didin.
5- Maydanoz, dereotu, kornişon ve közlenmiş biberi doğrayıp salatanın içerisine ilave edin.
6- Mısır, zeytinyağ, limon suyunu katıp tuzunu kontrol ederek karıştırın.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder