17 Nisan 2017 Pazartesi

KOZALAK MANTI

KOZALAK MANTI

Malzemeler;
-2 tane yufka
-100 gram kıyma
-1 tane soğan
-1 tane domates
-1 tatlı kaşığı salça
-Karabiber, pulbiber, tuz

Kızartmak İçin;
Sıvıyağ

Üzeri İçin;
-Bir kase yoğurt
-1 diş sarımsak
-Tuz

Yapılışı;
1- Yufkaları üst üste koyup önce ikiye, sonra dörde, sonra sekiz parçaya kesin.
2- Her üçgen parçayı tekrar üçe bölerek minik parçalar hazırlayın.
3-Geniş tarafından başlayarak sigara böreği gibi sarıp ucunu ıslatarak yapıştırın.
4-Yufkaların hepsi bitene kadar sarmaya devam edin.
5- Diğer tarafta soğanı doğrayıp kıymayla birlikte sıvıyağda kavurun.
6- İçerisine rendelenmiş domates ve salçayı ilave ederek kavurmaya devam edin.
7- En son tuz ve baharatlarını ekleyip ocağı kapatın.
8- Sardığınız yufkaları bol ve kızgın yağda kızartıp servis tabağına dizin.
9- Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin.
10- Onun da üzerine de kıymayı koyup sıcak servis yapın.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder