ELMALI KURABİYE |
Malzemeler;
-1 paket margarin
-1 tane yumurta
-1 çay bardağı şeker
-2 çay bardağı nişasta
-2 yemek kaşığı yoğurt
-1 paket kabaryma tozu
-Aldığı kadar un
İç harcı;
-5 tane elma
-3 yemek kaşığı şeker
-1 tatlı kaşığı tarçın
-Yarım çay bardağı ceviz
Yapılışı;
1- İç harcı için; elmaları soyup rendeleyin.
2- Şekeri ve tarçını ilave ederek elmalar kendi suyunu çekene kadar pişirin.
3- Ocaktan alın cevizi koyup karıştırın ve soğumaya bırakın.
4- Hamur için; gerekli malzemeleri bir kaseye alıp ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
5- Hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler alıp merdaneyle açın.
6- Tencere kapağıyla yuvarlak kesin, dörde bölün.
7- Üçgen parçaları ortalarını bölmeden karşılıklı 3 er tane çizik atın.
8- Ortasına bir tatlı kaşığı elmalı harç koyup uçlarını üst üste gelecek şekilde kapatın.
9- Önceden ısıtılmış 180 derecede kızartmadan pişirin.
10- Kurabiyeler soğuduğunda üzerlerine pudra şekeri serperek servis yapın.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder