21 Mart 2017 Salı

ÇİĞ BÖREK (ÇİBÖREK)

ÇİĞ BÖREK (ÇİBÖREK)

Malzemeler;
-4 su bardağı un
-1,5 su bardağı ılık su
-1 tatlı kaşığı tuz

İç Harcı için;
-250 gr. kıyma
-1 tane soğan
-Yarım çay bardağı su
-Karabiber
-Tuz

Kızartmak için;
Sıvı yağ

Yapılışı;
1- Un ve tuzu bir kaseye alıp azar azar su ilave ederek ele yapışmayacak bir hamur yoğurun ve 20 dakika dinlenmeye bırakın.
2- Soğanı rendeleyip kıyma, tuz, su ve karabiber ekleyerek karıştırın.
3- Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alıp, yemek tabağı büyüklüğünde açın.
4- Hamurun yarısına kıymalı harcı ince bir  şekilde yayın.
5- Diğer tarafını üzerine kapatarak kenarlarını açılmaması için sıkıca bastırın.
6- Tavaya bol sıvıyağ koyup kızdırın.
Börekleri arkalı önlü kızartıp sıcak servis yapın.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder