19 Şubat 2017 Pazar

MİNİ KÖSTEBEK PASTA

MİNİ KÖSTEBEK PASTA
Pandispanya için;
-4 tane yumurta
-1 su bardağı şeker
-3 yemek kaşığı kakao
-1 paket kabartma  tozu
-1 paket vanilya
-Yarım çay bardağı su
-1 su bardağı un

Kreması için;
-3 su bardağı süt
-2 yemek kaşığı un
-2 yemek kaşığı nişasta
-1 su bardağı toz şeker
-1 paket vanilya

-1 çay bardağı damla çikolata
-2 tane muz

Yapılışı;
1- Krema için; süt, un, nişasta ve şekeri tencereye alıp pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
2- Ocağa alıp orta ateşte kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
3- Vanilyayı ilave edip ara ara karıştırarak soğutun.
4- Pandispanya için;Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
5- Ardından su, un, kakao, vanilya ve kabartma tozu  ekleyerek çırpmaya devam edin.
6- Hazırladığınız akışkan hamuru yağlı kağıt serilmiş büyük boy fırın tepsisine dökerek önceden ısıtılmış 180 derecede 10- 12 dakika pişirin.
7- Fırından çıkardığınız kek  soğuduktan sonra su bardağının ağzıyla yuvarlaklar kesin.
8- Üzerlerini  süt  ile ıslatın.
9- Kalan parçaları rondodan geçirip parçalayın.
10- Soğuyan kremanın içine muzu doğrayın ve damla çikolatayı koyup, kaşıkla karıştırın.
11- Kremadan dolu bir yemek kaşığı alıp kestiğiniz yuvarlak kek parçalarının üzerine kubbe şeklinde koyup kaşıkla düzeltin.
12- Ardından parçalanmış kek kırıntılarına bulayıp elinizle şekil vererek düzeltin.
13- Bir gece buzdolapta bekletin.

AFİYET OLSUN...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder