26 Ocak 2017 Perşembe

YANARDAĞ PASTASI

YANARDAĞ PASTASI

Malzemeler;
▪1 tane hazır pasta tabanı
▪1 poşet krem şanti
▪1 su bardağı süt
▪1 çay bardağı parça çikolata
▪1 çay bardağı iri parçalanmış fındık
▪10 tane bebe bisküvisi

Üzeri için;
▪Çikolata sosu
▪Hindistan cevizi

Islatmak için;
▪Süt

Yapılışı;
1▪ Çikolata sosunu üzerindeki tarife göre hazırlayıp soğumaya bırakın.
2▪ Krem şantiyi sütle köpürtün.
3▪ Bisküviyi iri parçalayıp fındık ve cikolata parçalarıyla birlikte şantinin içine koyup spatulayla karıştırın.
4▪ Pasta tabanını sütle ıslatıp birini servis tabağına alın, diğerini de sekiz eşit parçaya bölün.
5▪ Hazırladığınız şantili karışımı servis tabağındaki kekin üzerine kubbe şeklinde koyup düzeltin.
6▪ Dilimlediğiniz keklerin üzerine çikolata sosu sürüp hindistan cevizine batırın.
7▪ Hazırladığınız bu dilimleri kubbe şekli verdiğiniz pastanın üzerine ortası açık kalacak şekilde yerleştirin.
8▪ Açık olan orta kısmından dikkatlice çikolata sosunu döküp aşağı doğru akıtın.
9▪ Bir gece buzdolabında bekletin.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder