27 Aralık 2016 Salı

DEREOTLU POĞAÇA

DEREOTLU POĞAÇA

Malzemeler
-1 paket margarin
-1 yumurta (sarısı üzerine)
-1 çay bardağı süt
-1 çay bardağı sıvıyağ
-2 yemek kaşığı şeker
-1 çay kaşığı tuz
-Yarım paket yaş maya ya da 1paket instant maya
-2 su bardağı kadar lor peyniri
-Yarım demet dereotu
-Un

Yapılışı
1- Yoğurma kabına maya ve 1 çay bardağı ılık sütü koyup mayayı eritin.
2- Dereotu ve yumurta sarısı hariç diğer tüm malzemeleri ilave edin.
3- Azar azar un ilave ederek ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
4- İnce ince doğradığınız dereotunu hamura ekleyip biraz daha yoğurun.
5- İstediğiniz büyüklükte bezeler yaparak yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin.
6- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder