25 Mart 2016 Cuma

LAHANA TURŞUSU

LAHANA TURŞUSU

Malzemeler;
-1 tane turşuluk küçük lahana
-2 tane limon ya da 1 çay bardağı sirke
-1 baş sarımsak
-Yarım çay bardağı kaya tuzu
-1 tane havuç
-Su
Yapılışı;
1- Lahanayı istediğiniz büyüklükte doğrayın.
2- Büyük bir tencereye su koyup kaynatın.
3- Lahanaları ve havucu suyun içine atıp iki dakika haşlayıp çıkarın ve soğuk suya bırakın.
4- Kavanozun dibine biraz sarımsak atın ve lahanaları bastırarak kavanoza yerleştirin.
5- Aralarına limon ve havuç dilimleri yerleştirin.
6- Üzerine bir bütün limonu sıkıp kalan sarımsağı koyun.
7- Kaya tuzunu da ilave ederek üzerine çıkana kadar su koyup kapağını kapatın.
Ertesi gün açıp tuzunu kontrol etmekte fayda var eksikse üzerine tuz ilave edin.
8- Işık ve ısı olmayan serin bir yerde saklayın.
- Bir hafta dolmadan yemeye başlayabilirsiniz.
-İsterseniz limon yerine sirkeyle de yapabilirsiniz bu sizin turşuyu nasıl sevdiğinize kalmış.
-Kavanozun içine sivri biber,  kapya biber, mor lahana ya da turp ne istiyorsanız koyabilirsiniz.
-Ben hiç sirke kullanmadan limon ile yapıyorum...

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder