15 Mart 2016 Salı

ELMAS KURABİYE

ELMAS KURABİYE

Malzemeler;
▪1 paket margarin
▪1 yumurta
▪1 su bardağı pudra şekeri
▪2 yemek kaşığı kakao
▪1 paket kabartma tozu
▪1 paket vanilya
▪Un

Üzeri için;
▪Yarım su bardağı toz şeker
▪Kakaolu fındık kreması

Yapılışı;
▪1- Yağ, yumurta ve şekeri  birlikte yoğurun.
▪2-Ardından diğer malzemeleri ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.
▪3-Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alıp yuvarlatın ve her tarafını toz şekere bulayarak tepsiye sıralayın.
▪4-Bezelerin ortasına parmağınızla bastırarak çukurlar oluşturun.
▪5-180 derecede yaklaşık 15 dakika kadar pişirip soğumaya bırakın.
▪6-Soğuyan kurabiyelerin ortasına fındık kreması koyarak servise hazır hale getirin.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder