23 Ekim 2015 Cuma

KOKOSTAR PASTA

KOKOSTAR PASTA
MALZEMELER
İç malzemesi
-1 kutu krema
-1 su bardağı şeker
-100g tereyağ
-3 su bardağı hindistan cevizi
-1 paket vanilya
Dış malzemesi
-1 paket petibör bisküvi
-Yarım çay bardağı süt
-100g tereyağ
3 yemek kaşığı kakao
YAPILIŞI
1- Tencereye tereyağını koyup eritin üzerine şeker ve kremayı koyup kaynama noktasına gelene kadar kısık ateşte karıştırın.
2- Ocağın altını kapatıp hindistan cevizi ve vanilyayı ilave edip karıştırın ve soğumaya bırakın.
3- Bisküviyi robottan geçirip un haline getirin.
4- İçerisine eritilmiş yağ, kakao ve sütü koyup hamur kıvamına gelene kadar yoğurun.
5- Tepsinin altına streç film serin.
6- Bisküvili hamuru streç filmin üzerine döşeyerek elinizle bastırın.
7- Üzerine hazırladığınız hindistan cevizli iç harcı serin.
8- Streç filmin kenarından tutarak sıkıca rulo sarın.
9-  En az 2 saat buz dolabında dinlendirin (isterseniz daha sonra kullanmak üzere dondurucuda saklayabilirsiniz).
10- 1 parmak kalınlığında keserek servis edebilirsiniz.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder