28 Haziran 2015 Pazar

İÇLİ KÖFTE

İÇLİ KÖFTE

MALZEMELER
-2 su bardağı ince bulgur
-1,5 su bardağı sıcak su
-2 tane orta boy patates
-1 yumurta
-1 yemek kaşığı un
-1 tatlı kaşığı salça
-Pulbiber
-Karabiber
-Tuz

İç Malzemesi;
-300gr kıyma
-2 tane soğan
-1 yemek kaşığı tereyağ
-1 çay bardağı iri kırılmış ceviz
-Maydanoz
-Karabiber
-Pulbiber
-Kimyon

-Kızartmak için bol sıvıyağ

YAPILIŞI
1- İçi İçin, Soğanı doğrayıp tereyağda kavurun üzerine kıymayı ilave edip kavurmaya devam edin.
2- Kendi saldığı suyu çekince tuz ve baharatları ilave edip kapatın.
3- Maydanoz ve cevizi de koyup soğumaya bırakın.
4- Patatesi haşlayın.
5- İnce bulguru sıcak su ile kısır yapar gibi ıslatıp 15 dk şişmesi için bekleyin.
6- Sonrasında salça, un, tuz, patates, yumurta ve baharatları ekleyip uzun uzun yoğurun.
7- Yumurta büyüklüğünde parçalar alıp parmağınızla içini ince bir şekilde açın.
8- Elinizi ara ara suya batırarak daha kolay ince açılacaktır.
9- Köftenin içine kıymalı iç harcını koyup ağzını kapatın. Hepsine aynı işlemi uygulayın.
10- Kızgın yağda her tarafını kızartarak havlu kağıt serilmiş tabağa alın.
11- Bu ölçülerle ortalama 20-22 tane çıkıyor.
12- Dilerseniz kızartmadan dondurucuda saklayabilirsiniz.

AFİYET OLSUN...,



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder