20 Aralık 2014 Cumartesi

KÜTÜK PASTA

KÜTÜK PASTA

MALZEMELER
-4 yumurta
-4 kahve fincanı şeker
-4 kahve fincanı un
-1 paket kabartma tozu
-1 paket vanilya

 İç kreması için;
-3 bardak süt
-5 yemek kaşığı toz şeker
-2 yemek kaşığı un
-1 yemek kaşığı kakao
-1 tane vanilya
-1 paket kakaolu krem şanti

Üstünün Kreması için;
-80 g bitter çikolata
-1 çay bardağı süt
-1 yemek kaşığı kakao
-1 tatlı kaşığı tereyağ
-1 yumurta

 YAPILIŞI
1- Yumurtayı köpürene kadar çırpın ve şekeri ekleyip çırpmaya devam edin.
2- Un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu ilave edip tekrar çırpın.
3- Yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen fırın tepsisine dökerek har tarafına eşit dağıtın.
4- 170 derecede  pişirin.
5- Pandispanya pişip ilk sıcaklığı çıktığında yağlı kağıtla birlikta rulo sarın bir kenarda beklesin.
6- İç kreması için; vanilya ve şanti hariç diğer malzemeleri tencereye alıp iyice çırpın.
7- Ocağa alıp kısık ateşte pişirin ve vanilyayı koyup altını kapatın ve soğuması için kenara alın.
8- Tamamen soğuyan kremanın içine toz krem şantiyi boşaltıp mikserle çırpın.
9- Dış kreması için;Yumurta, süt ve kakaoyu çırpıp kaynayana kadar pişirin.
10- Ocağın altını kapatıp tereyağ ve çikolatayı içine koyup eriyene kadar karıştırın.
11- Yine soğuması için bir kenara alın.
12- Sardığınız rulonun yağlı kağıdını çıkarın pandispanyanın içerisine iç kremayı boşaltıp her tarafına serin.
13- Sıkıca tekrar kremayla birlikte rulo sarın.
14- Rulonun 1/4 ünü çapraz kesip yan yarafına koyun.
15- Üzerini çikolatalı kremayla kaplayın.
16- Çatalla çizikler atın ve hindistan cevizi serpiştirin.
17- Bir gece buzdolabında dinlendirin.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder