1 Ekim 2014 Çarşamba

PİZZA POĞAÇA

PİZZA POĞAÇA

MALZEMELER
-2 su bardağı süt
-1 su bardağı sıvı yağ
-1 paket yaş maya
-1 tane yumurta (sarısı üstüne beyazı içine)
-3 yemek kaşığı toz şeker
-1 tatlı kaşığı tuz
-Aldığı kadar un

Üzeri için;
-Kaşar peyniri
-Domates
-Sucuk
-Biber

YAPILIŞI
1- Süt ve sıvıyağı yoğurma kabına alıp içine maya ve şekeri koyup karıştırın.
2- 1 yumurtanın sarısını ayırıp beyazını içine kırın.
3- Tuzunu da ilave edip, yeteri kadar un ilavesiyle çok sert olmayacak şekilde yoğurun.
4- Ağzını kapatıp mayalanmaya bırakın.
5- Hamur mayalandıktan sonra yumurtadan büyük bezeler alıp yuvarlatıp orta kısmını  bastırarak inceltin.
6- Hazırladığınız poğaçaların ortasına sucuk, domates, biber ve kaşar dilimleri koyun
7- Kenarlarına yumurta sarısı sürüp 15 dakika tepsi mayası için bekletin.
8- Daha sonra 170 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder