25 Haziran 2014 Çarşamba

MAKARNALI BÖREK

MAKARNALI BÖREK

MALZEMELER
2 Tane yufka
Yarım paket istediğiniz şekil makarna
1 Su bardağı süt
2 Yemek kaşığı tereyağ
2 Yumurta
2 Su bardağı kadar süt peyniri yada yağlı peynir
Maydanoz

YAPILIŞI
1- Makarnayı bol suda yeme kıvamında haşlayın ve süzün.
2- İçine parçalanmış tereyağ, peynir ve doğranmış maydanozu koyup harmanlayın.
3- Yumurtayı çırpıp sütü ilave ederek sosunu hazırlayın.
4- Borcam tepsinin altını yağlayıp bir yufkayı kenarlarından taşacak şekilde serin.
5- Makarnanın yarısını yufkanın üzerine döküp her tarafına eşit yayın.
6- Hazırladığınız sosun yarısını üzerine gezdirerek dökün.
7- Diğer yufkayı makarnanın üzerine gelişi güzel serin.
8- Geri kalan makarnayı tepsiye döküp sosdan azıcık ayırarak üzerine dökün.
9- Kenarlardan taşan yufkayı makarnanın üzerine kapatın.
10- Kalan sosu üzerine sürün ve 200 derecede kızarana kadar pişirin.

 AFİYET OLSUN...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder