11 Nisan 2014 Cuma

PEYNİRLİ TOPLAR

PEYNİRLİ TOPLAR

MALZEMELER
- Yarım bayat ekmek
-1 Tane yumurta
-1 Çay bardağı süt
-250 gr beyaz peynir
-1 Su bardağı galeta unu

Kızartmak için 
-Sıvı yağ

YAPILIŞI
1- Bayat ekmeği ufalayıp üzerine sütü dökün .
2- 10 dakika kadar sütü çekmesini bekleyin.
3- Üzerine peyniri ufalayıp yoğurun.
4- Şekil alabilecek kıvama geldiğinde istediğiniz büyüklükte toplar hazırlayın.
5- Peynir toplarını önce çırpılmış yumurtaya ardından galeta ununa bulayın.
6- Kızgın yağda her tarafını kızartıp fazla yağını çekmesi için havlu kağıt serilmiş servis tabağına alın.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder