31 Mart 2014 Pazartesi

İKİ RENKLİ KEK

İKİ RENKLİ KEK

MALZEMELER

  • 3 Tane yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1,5 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1 Çay  bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
  • 2 Yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

HAZIRLANIŞI

  1. Yumurta ve şeker köpürene kadar çırpılır.
  2. İçerisine süt, yağ, portakal kabuğu rendesi, ilave edilerek karıştırılır.
  3. 2 su bardağı elenmiş un,kabartma tozu ve vanilya yavaş yavaş eklenir ve karıştırılır.
  4. Hamur karışımının yarısı başka bir karıştırma kabına alınır.
  5. Birine 2 kaşık un, diğerine de 2 kaşık kakao eklenir ve ayrı ayrı karıştırılır.
  6. Kek kalıbı önce yağlanıp unlanır ve fazla un ters çevrilerek boşaltılır.
  7. Önce sade karışımdan biraz kalıba dökülür, ardından kakaolu karışımdan ve bu şekilde hamurlar bitene kadar tekrarlanır.
  8. 170 dereceye ayarlanmış önceden ısıtılmış fırında 40 dakika kadar pişirilir.
  9. Pişip pişmediğini anlamak için kürdanla kontrol edebilirsiniz.

AFİYET OLSUN...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder