ÜÇGEN BÖREK |
ÜÇGEN BÖREK
MALZEMELER
-2 Tane yufka
-İçi İçin
-Peynir ve maydanoz
-Kızartmak için sıvı yağ
YAPILIŞI
1- İki yufkaya üst üste koyup ortadan ikiye kesiyoruz,
2-Daha sonra elde ettiğimiz dört parçayı üç parmak kalınlığında şeritler halinde kesiyoruz,
3- Bir tanesini elimize alıp uç kısmına peynir koyup çapraz katlıyoruz,
4- Sonra muska şeklinde üçgenleri yufka bitene kadar sarmaya devam ediyoruz,
5- Uç kısmına su sürüp yapıştırıyoruz,
6- Diğer şeritlere de aynı işlemi uyguluyoruz,
7- Sıvı yağı tavaya koyup kızdırıyoruz,
8- Böreklerimizin altını üstünü nar gibi olana kadar kızartıyoruz,
9- Fazla yağını çekmesi için havlu kağıt serilmiş tabağımıza koyuyoruz,
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder