7 Ocak 2014 Salı

ÜÇGEN BÖREK

ÜÇGEN BÖREK



ÜÇGEN BÖREK

MALZEMELER
-2 Tane yufka
-İçi İçin
-Peynir ve maydanoz
-Kızartmak için sıvı yağ

YAPILIŞI

1- İki yufkaya üst üste koyup ortadan ikiye kesiyoruz,
2-Daha sonra elde ettiğimiz dört parçayı  üç parmak kalınlığında şeritler  halinde kesiyoruz,
3- Bir tanesini elimize alıp uç kısmına peynir koyup çapraz katlıyoruz,
4- Sonra muska şeklinde üçgenleri yufka bitene kadar sarmaya devam ediyoruz,
5- Uç kısmına su sürüp yapıştırıyoruz,
6- Diğer şeritlere de aynı işlemi uyguluyoruz,
7- Sıvı yağı tavaya koyup kızdırıyoruz,
8- Böreklerimizin altını üstünü nar gibi olana kadar kızartıyoruz,
9- Fazla yağını çekmesi için  havlu kağıt serilmiş tabağımıza koyuyoruz,

AFİYET OLSUN


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder