15 Ocak 2014 Çarşamba

ISPANAKLI BALIK SIRTI ÇÖREK


ISPANAKLI BALIK SIRTI ÇÖREK

MALZEMELER
-1 Su bardağı ılık süt
-1/2 Su bardağı ılık su
-2 Yumurta (birinin sarısı üzerine)
-1 Su bardağı sıvıyağ
-3 Yemek kaşığı şeker
-1 Tatlı kaşığı tuz
-1 Paket instant maya (tek kullanımlık olanlardan)
-Un

İÇ MALZEMESİ
-Yarım kg ıspanak
-1 Tane soğan
-100 gram kadar kıyma (isteğe göre koyulmayabilir)
Tuz, karabiber,pul biber

YAPILIŞI
1-Hamur tüm malzemelerle birlikte ele yapışmayacak bir kıvama gelene kadar yoğrulur.
2- Üzeri bir örtüyle sarılıp hamur iki katına çıkana kadar mayalandırılır.
3- Hamur mayalanırken iç harcını hazırlayalım bunun için.
4- Ispanak temizlenip üzerine sıcak su konulup haşlanması sağlanır.
5- Soğan kıymayla kavrulup, haşlanmış ıspanak sıkılıp baharatlarla birlikte içine konularak kavrulur.
6- Hamurun yarısı alınıp eni 20cm, boyu tepsinin büyüklüğünde olacak kadar merdaneyle uzunca açılır.
7- Ortasına ıspanak konulur.
8- Ispanağın kenarından iki parmak aralıklarla çapraz şeritler kesilir.
9- Saç örgüsü yapar gibi bir sağdan, bir soldan şeritler alınarak ıspanağın üzeri kapatılır.
10- İkinci hamura da aynı işlem uygulanır.
11- Üzerine yumurta sarısı sürülerek fırına verilir.
12- 180 derecede kızarana kadar pişirilir.
13- Fırından aldıktan sonra ilk sıcaklığı çıkınca iki parmak genişliğinde dilimlenir.

AFİYET OLSUN...

Servis Önerisi:
İsterseniz benim yaptığım gibi hamurun yarısını poğaça yapabilirsiniz
Bu tek hamurla iki çeşit yaparak servis tabağında seçenekleri çoğaltacaktır
Hatta isterseniz poğaçalarınızı sebzeli, patatesli ya da peynirli yapabilirsiniz















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder