1 Mayıs 2014 Perşembe

PORTAKALLI KEK

PORTAKALLI KEK


MALZEMELER
-3 Yumurta
-1 Su bardağı şeker
-Yarım su bardağı sıvı yağ
-1 Su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
-1 Tane portakal kabuğu rendesi
-1 Paket kabartma tozu
-1 Çay kaşığı tarçın
-3 Su bardağı kadar un

YAPILIŞI
1- Yumurtayı köpürene kadar çırpıp şekeri ekleyin ve çırpmaya devam edin.
2- İçine un hariç diğer malzemeleri ilave edin.
3- Yavaş yavaş unu ilave ederek akıcı bir kıvam elde edin.
4- Yağlanmış kek kalıbına boşaltarak önceden ısıtılmış fırına verin.
5- İlk 15 dakika fırının kapağını açmayın daha sonrasında kürdanla kontrol edebilirsiniz.
6- Kürdanı keke batırdığınızda temiz çıkıyorsa pişmiş demektir.

AFİYET OLSUN…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder