21 Nisan 2014 Pazartesi

MEYVE SOSLU YAŞ PASTA

MEYVE SOSLU YAŞ PASTA



MALZEMELER
1 Tane kakaolu pastaban

Kreması için;
Yarım litre süt
1 Su bardağı şeker
4 Yemek kaşığı un
1 Tane vanilya
1 Tane muz

Islatmak için ;
1 Su bardağı süt yada meyve suyu

Üstü için
1 Paket meyveli sos
1 Paket bitter çikolata (80gr)

YAPILIŞI
1- Krema için; Süt, un ve şekeri tencereye alarak unun topaklanması gidene kadar çırpalım.
2- Ocağın altını açıp kısık ateşte kaynayana kadar pişirelim.
3- Kaynadığında altını kapatıp vanilyayı ilave ederek mikserle 5 dakika kadar çırpalım.
4- Kekin ilk katını sütün yarısıyla ıslatıp kremanın yarısını üzerine dökerek her tarafına eşit yayalım.
5- Üzerine muz dilimleri koyalım ve diğer keki üzerine kapatalım.
6- İkinci kekide ıslatıp kremanın geri kalanıyla üzerini kapatalım.
7- Meyveli sosu üzerindeki tarife göre hazırlayarak kremanın üzerine dökelim.
8- Bitter çikolatayı buz  dolabı poşetine koyup su buharında eritelim.
9- Eridiğinde poşetin ucunu azıcık kesip meyveli sosun üzerine gelişi güzel sıkalım.
10- Bir gece dolapta beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.


AFİYET OLSUN…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder